RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Підполковник СБУ створив банду здирників, вимагаючи велику суму: фото і деталі гучної справи

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили заступника одного з відділів управління Служби безпеки України в Одеській області в організації злочинної групи, яка займалася здирництвом і погрозами насильством.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

За даними слідства, члени злочинного угруповання, яке створив співробітник СБУ, протягом травня цього року вимагали від громадянина 250 тисяч доларів США за нерозголошення відомостей про обставини смерті одного з народних депутатів України. У складі банди здирників було не менш ніж четверо осіб.

"У разі відмови від надання коштів, члени угруповання погрожували потерпілому застосувати до нього і його близьких родичів насильство", - уточнили в ГБР.

Підполковнику СБУ повідомили про підозру у вимаганні, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинений організованою групою (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). У разі доведення провини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Тим часом слідчі ДБР проводять санкціоновані судом обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального злочину і в приміщенні Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і його відсторонення від займаної посади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники ДБР затримали прокурора, який через посередників отримував систематичні хабарі від підприємців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: