RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні вводять електронні лікарняні: як це буде працювати

У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували впровадження електронних лікарняних вже в кінці 2020 - на початку 2021 року.

Про це говориться в повідомленні на Facebook-сторінці МОЗ, опублікованому за підсумками брифінгу в четвер, 9 липня.

Як сказано в повідомленні, в Україні планується поступовий відхід від паперової форми медичних довідок.

"Першими будуть переведені в електронну форму висновки про тимчасову непрацездатність (лікарняні) та свідоцтва про народження. Такі документи будуть створюватися лікарем на підставі медичних даних через електронний кабінет. Це буде уніфікована система", - сказано в повідомленні.

Впровадження електронних лікарняних проводитимуть у два етапи. Спочатку почне роботу спрощена система - лікарі зможуть вносити інформацію про тимчасову непрацездатність пацієнта на сайті Пенсійного фонду України. Надалі дані будуть передаватися відповідним службам.

Спрощена система повинна бути інтегрована вже до кінця цього літа, для цього МОЗ до 10 липня приймає від медичних установ заявки для її тестування.

"Другий етап впровадження електронних лікарняних - це повноцінна система. Планується, що вона буде введена в кінці 2020 року - на початку 2021 року", - сказано в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в уряді обіцяли, що з квітня 2020 року лікарі перестануть виписувати паперові лікарняні і будуть це робити за допомогою веб-інтерфейсу з використанням цифрового підпису.