RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Літак потрапив в зону турболетності - на відео люди кричали і встигли попрощатися з життям

У суботу, 11 липня, рейс IndiGo з Ер-Ріяда (Саудівська Аравія) в Кашмір (Індія) потрапив в зону сильної турбулентності, в результаті чого люди на борту закричали від жаху і почали плакати.

Про це повідомляє Mirror.

Постійне тремтіння на низькому рівні, яке тривало протягом двох хвилин, перемежовувалося двома великими поштовхами.

Кадри, зроблені зсередини кабіни, показують, що задні стільці сильно гойдаються, коли турбулентність посилюється. Коли літак раптово "падає", можна почути, як пасажири чоловічої і жіночої статі кричать.

"Пару раз він (літак) небезпечно трясся, що викликало паніку у пасажирів, особливо у літніх людей, які втратили рівновагу, незважаючи на пристебнуті ремені безпеки", - сказав один з пасажирів.

Він також сказав, що паніка поширилася по салону, не дивлячись на неодноразові спроби команди заспокоїти людей.

"(На борту) було видно, як голосно молилися, і серед них жінки плакали, коли літак сильно трясся. Багато читали вірші зі Святого Корану", - розповів пасажир.

Коли врешті-решт літак благополучно приземлився деякі з тих, хто перебував на борту, пролили полегшені сльози.

Причини турбулентності - потужні потоки вітру і повітряні течії, які зустрічає на своєму шляху літак. Якщо потрапити в такі потоки - здається, що лайнер падає вниз (це ілюзія, викликана швидкістю, насправді зміна висоти вимірюється всього лиш декількома метрами) або підскакує на особливо крутому вибої.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в неділю, 14 червня, в повітряному просторі канадської столиці Оттави сталося зіткнення двох невеликих пасажирських літаків, в одному з яких знаходилася дитина.