RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Tesla заявили про створення повністю автономного авто - керма і педалей не буде

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск заявив, що американський виробник електромобілів "дуже близький" до досягнення технології автономного водіння рівня 5, маючи на увазі можливість навігації по дорогах без участі водія.

Про це повідомляє Reuters.

"Я впевнений, що 5-й рівень або, по суті, повна автономія відбудеться, і я думаю, що це станеться дуже швидко. Я як і раніше впевнений, що в цьому році у нас буде базова функціональність для 5 рівня автономії", - сказав Маск на відкритті щорічної Всесвітньої конференції по штучному інтелекту в Шанхаї (WAIC).

Всього існує 5 рівнів автономності, встановлених організацією SAE International. На сьогодні електромобілі, які випускає Tesla, відносяться до третього рівня - водій може повністю передати управління автопілоту, але при цьому повинен перебувати на водійському кріслі і тримати руки на кермі. До четвертого рівня відносяться безпілотники, які можуть їздити без водія, але тільки по розміченій трасі. П'ятий, і останній, рівень - це автопілот без будь-яких обмежень, якому, по суті, не потрібні ні водій, ні органи управління, такі як кермо і педалі.

Автовиробники і технологічні компанії, включаючи Alphabet Inc. Waymo і Uber Technologies, інвестують мільярди в індустрію автономного водіння, але потрібен час, щоб люди змогли довіряти такому водінню ..

Галузеві дані показали, що Tesla продала близько 15 тисяч китайських седанів Model 3 в минулому місяці. Вона стала найціннішим автовиробником, оскільки її акції виросли до рекордних максимумів, а ринкова капіталізація обігнала частку колишнього лідера Toyota Motors Corp.

Нагадаємо, що в 2019 році була презентація концепції, технології автономного водіння, і в компанії анонсували, що авто буде готове протягом двох років, тобто до 2021 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що засновник SpaceX і гендиректор Tesla Ілон Маск потрапив на сьомий рядок рейтингу найбагатших людей світу за версією Bloomberg - його капітал на даний момент складає 70,5 млрд доларів.