RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Археологи знайшли скарби часів Стародавньої Греції та Риму: фото і відео

У Греції на місці будівництва метро археологи знайшли стародавні артефакти.

Про це повідомляє Greek Reporter.

Велика археологічна робота принесла свої плоди: найбільший за всю історію досліджень археологічний матеріал. Вчені виявили залишки стародавнього акведука і тисячі артефактів, датованих елліністичної та римської епохою. Все це знаходилося на ділянці метро, яка з'єднує Афіни з Піреєм, й де готують розширення існуючої станції.

Серед знахідок були підземні колодязі і розкішна кам'яна підлога класичного еллінізму. Копії та зображення всіх цих об'єктів планується об'єднати в постійно діючу експозицію, яка буде встановлена на станції метро "Муніципальний театр" в Піреї. В даний час ця станція ще будується.

Тисячі артефактів розмістять не тільки в метро. Адже знахідок дуже багато, серед них: керамічні посудини, більша частина з яких багато прикрашена, скульптури і предмети побуту, в тому числі дерев'яні. Найбільш цінною знахідкою вчені називають дерев'яну статую Гермеса епохи еллінізму, але без голови. Вона була виявлена на дні прадавнього колодязя.

На думку вчених, знайдений акведук використовувався в римський період і був покинутий за часів готських навал. До цих набігів акведук використовувався для подачі води в Афіни, зокрема, з пагорба Ардіттос.

Як повідомляв "Апостроф", під час проведення земляних робіт в центрі міста Дніпро комунальні служби виявили старовинний глечик з дивним ароматом.