RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Під Луганськом затримали одного з організаторів "референдуму"

У Сєвєродонецьку (Луганська область) співробітники Служби безпеки України затримали одного з ключових організаторів антиконституційного "референдуму" зі створення так званої ЛНР.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними слідства, колишній український чиновник, який багато років працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ і очолював управління транспорту Луганської міськради, навесні 2014 приєднався до проросійських терористів і став активним учасником антиукраїнських мітингів.

"Співробітники спецслужби задокументували, що зрадник отримав посаду так званого "голови координаційної народної ради Луганської області". Він брав активну участь в організації та проведенні в регіоні антиконституційного "референдуму" 2014 про створення псевдоутворення ЛНР", - сказано в повідомленні.

На керівних позиціях в самозваних "органах влади" так званої ЛНР зловмисник довго не протримався. В СБУ припускають, що його відтіснили нові "фаворити" проросійських терористів.

Протягом декількох років колишній чиновник намагався займатися бізнесом на тимчасово окупованій території, проте незабаром вирішив отримати закордонний паспорт, придбати нерухомість і легалізуватися на контрольованій урядом території України.

"У ході ретельно спланованої операції співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника в Сєвєродонецьку", - уточнили в спецслужбі.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Пособнику окупантів загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Донбасі контррозвідники Служби безпеки України затримали молодого бойовика терористичної організації ДНР.