RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Доведеться відповісти по закону: на Донбасі впіймали молодого бойовика ДНР, фото

На Донбасі контррозвідники Служби безпеки України затримали молодого бойовика терористичної організації "ДНР".

Як повідомляє "Апостроф", про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Затриманий житель окупованого Донецька Сергій Любецький виявився контрактником так званого 4-го батальйону тероборони першого корпусу "ДНР".

"У перший же день відкриття пропуску з окупованої території в Україну 20-річний Любецький вирішив заїхати до нас і для зручності слідчих взяв з собою повний комплект документів "ДНР" - документи військовослужбовця 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі. Безстрашний хлопець - адже тут "таємні в'язниці", "правосеки", "катування за російську мову", "хунта", а він ось так відкрито з усіма доказами поїхав прямо до бандерівців, залишив русскій мір", - зазначив Бутусов.

За його словами, бойовик планував вступити в один з українських навчальних закладів.

"Не інакше як поступати зібрався - може, сподівається, що йому як жителю іншого міста ще й гуртожиток дадуть? Ну, дахом над головою він уже забезпечений. Чергова "жертва" російської пропаганди - адже ніхто не змушував його все це підписувати. Ветеранське посвідчення даремно з собою брав - пільги на навчання для жителів "ЛДНР" ввели, а ось пільги на проїзд для учасників бойових дій в Україні вже відміняють. Ну доведеться відповідати за законом. Все-таки пільги для абітурієнтів з окупованих територій повинні супроводжуватися перевіркою СБУ", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала небезпечного бойовика ДНР.

Також раніше в Одесі зловили бойовика ДНР.