RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

На подвір'ї екс-нардепа Борислава Розенблата прогримів вибух: гранату кинули через паркан, фото

У поліції підтвердили повідомлення про вибух гранати у дворі будинку колишнього народного депутата Борислава Розенблата в Житомирі

Фотографії з місця події опубліковано на офіційній сторінці Нацполіціі в Житомирській області.

У повідомленні поліції сказано, близько 3 ночі в п'ятницю, 17 липня, невідомий кинув через паркан домоволодіння гранату, яка вибухнула у дворі. Те, що сталося попередньо кваліфікували як хуліганство (ч.4 ст. 296 КК України).

Поліцейські вилучили записи камер відеоспостереження і проводять інші заходи для встановлення всіх обставин.

Раніше екс-нардеп написав про цей інцидент на своїй Facebook-сторінці.

"На жаль, це правда, вночі, у двір мого будинку, кинули гранату, був вибух. На щастя, ніхто не постраждав", - повідомив Борислав Розенблат.

Він написав заяву в поліцію і тепер очікує, що злочинців притягнуть до відповідальності. При цьому екс-нардеп додав, що "використовувати такі методи боротьби з політичними опонентами в 21 столітті неприпустимо".

Борислав Розенблат був депутатом від Житомирського округу № 62. У Верховну Раду IX скликання він не пройшов.

Разом зі своїм колишнім колегою Максимом Поляковим екс-нардеп фігурує в "янтарній справі", яку зараз розглядає Вищий антикорупційний суд. Антикорупційні органи вважають, що вони брали хабарі за прийняття законів про легалізацію видобутку бурштину.

Як повідомляв "Апостроф", в 2018 році депутат Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенко" Борислав Розенблат подавав позов проти України до Європейського суду з прав людини.