RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Зеленський в річницю трагедії зробив заяву щодо катастрофи MH17

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву в річницю катастрофи пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

Про це стало відомо з офіційного Telegram-каналу президента.

"Шість років тому сталася страшна катастрофа пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинуло 298 чоловік - всі пасажири і весь екіпаж", - написав він.

За його словами, за цей час Україна показала себе, як "надійного міжнародного партнера, зацікавленого в правді".

Також за його словами, кримінальний процес проти можливих винуватців злочину, який почався в Нідерландах 9 березня цього року, може стати одним з найбільших в світовій практиці за останні десятиліття, адже, крім усього іншого, до нього прикута значна міжнародна увага.

"Ніщо не поверне втрачених життів і не вгамує горя рідних і близьких, чиї батьки, діти, друзі загибли в катастрофі. Але справедливість повинна перемогти. В ім'я миру і пам'яті всіх загиблих", - заявив Зеленський.

Як писав "Апостроф", уряд Нідерландів ухвалив рішення подати позов проти Росії до Європейського суду з прав людини у зв'язку зі збитим над Донбасом рейсом МН17.