RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Канадський пляж атакували найбільші в світі медузи - вони жалять навіть після смерті

У Канаді на пляжі помітили небезпечний вид медуз - "левова грива", які можуть жалити навіть після своєї смерті.

Про це повідомляє CBS.

"Я ніколи не бачила такої кількості медузи "левова грива". Це неймовірно", - сказала Сабіна Біттнер, яка проводила час в районі Бухарста на пляжі Юхолл приблизно щоліта з кінця 1980-х років і тепер живе там.

За словами Біттнер, медузи регулярно відвідують затоку, але це літо було незвичайним з трьох причин. Вони прибули на чотири-шість тижнів раніше, ніж звичайно. Їх було набагато більше, ніж зазвичай. І вони були більшими, ніж зазвичай.

Щупальця медузи "левова грива" стріляють колючкою, що містить отруту, вона може жалити, навіть якщо медуза мертва.

"Левова грива" (Cyanea capillata) звана також Волосистою ціанеєю - це найбільша з усіх відомих медуз. Назву ці медузи отримали по їх величезним, що волочаться слідом за ними, переплутаним між собою щупальцям, які насправді нагадують левову гриву. Найбільший екземпляр "левової гриви", що офіційно зареєстрований людиною, був викинутий на берег прибоєм, його знайшли в затоці Массачусетс в 1870 році. Дзвін (тіло) знайденої істоти мало діаметр 2,29 метра і щупальця довжиною 37 метрів - тобто була в довжину більша, ніж величезний синій кит.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відпочиваючі в Кирилівці Запорізької області продовжують скаржитися на величезну кількість медуз і морських бліх, які псують відпочинок туристам.