RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У МОЗ назвали ймовірні ціни на вакцину від коронавірусу в Україні

Вакцина проти коронавірусу COVID-19 в Україні може з'явитися навесні 2021 року її вартість становитиме близько 500 гривень.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив "Українському радіо".

Він вказав, що Міністерство охорони здоров'я поки утримує ситуацію з коронавірусом під контролем за рахунок карантинних заходів.

"З коронавірусом ми впораємося. Сьогодні це карантин, обмежувальні протиепідемічні заходи, в подальшому це будуть препарати для лікування, або вакцина. Сім вакцин переходять в третю клінічну стадію. Думаю, навесні у нас будуть вакцини", - заявив чиновник.

Віктор Ляшко розповів про пропозицію японської фармацевтичної компанії, що завершує розробку вакцини і готова обговорити умови для її продажу. За таку вакцину українцю доведеться заплатити близько 1000 гривень.

"Вакцина буде коштувати в районі 20 доларів - близько 500 гривень одна доза. І потребуватиме вакцина дворазового введення. Ще проводяться клінічні дослідження, препарат не зареєстрований, але ми орієнтовно знаємо, що десь 1000 гривень потрібно буде для того, щоб захистити людини в Україні", - пояснив Ляшко.

За словами головного санітарного лікаря, першими отримають вакцину медпрацівники і представники силових структур, а потім пенсіонери і люди з хронічними захворюваннями.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ВООЗ заявили, що карантин не є ефективним засобом, щоб зупинити пандемію коронавірусу, і запевнили, що вакцина стане доступною для населення багатьох країн вже на початку 2021 року.