RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Додатковий контроль: як готуються до припинення вогню на Донбасі з 27 липня

Дотримання режиму припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі, про який домовилися під час засідання Тристоронньої контактної групи, контролюватимуть спеціально відряджені для цього військові.

Про це повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

"Починаючи з 00.01 27 липня, на кожній з наших позицій додатковий контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військовослужбовці, більшість з яких мають великий бойовий досвід і безпосередньо займалися профільними питаннями під час участі в миротворчих місіях під егідою ООН", - сказано в повідомленні.

Присутність спеціальних "контролерів" дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об'єднаних сил від виконання бойових завдань і попередити можливі провокації. Крім того, додатковий контроль не позбавить українських воїнів можливості самозахисту, як це гарантує 51 стаття Статуту ООН.

Згідно з повідомленням, стежити за дотриманням режиму припинення вогню на лінії розмежування зможуть також кореспонденти ЗМІ.

"З метою об'єктивного інформування українського суспільства і світової спільноти про поточну ситуацію в Донецькій і Луганській областях на різних ділянках лінії розмежування передбачено роботу кореспондентів і знімальних груп вітчизняних і закордонних ЗМІ. Також штаб операції відновлює практику інформування громадськості про поточну ситуацію через уповноваженого представника", - заявили в штабі ООС, зазначивши, що усвідомлюють можливість провокаційних дій противника з метою зірвати перемир'я.

Як раніше повідомляв "Апостроф", бойовики на Донбасі продовжують застосовувати важке озброєння, заборонене мінських домовленостей.