RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Мусу Сулейманова знайдено мертвим в Криму: що сталося з 3-річною дитиною політв'язня

В окупованому Криму знайшли мертвим 3-річного Мусу - сина політв'язня Руслана Сулейманова, пошуки якого тривали з вечера 24 липня.

Про це повідомили в Telegram-каналі Кримінформ з посиланням на прес-службу МНС Криму.

З прямої трансляції, яку ведуть з місця страшної знахідки на Facebook-сторінці "Кримська солідарність", стало відомо, що тіло хлопчика було знайдено біля двору, де проживає його сім'я, в каналізаційній ямі. Місце події оточене, працюють правоохоронні органи і волонтери пошукових груп.

Як пропав син Сулейманова?

У селищі Строганівка Сімферопольського району дитина зникла серед білого дня, 24 липня, перебуваючи поруч з будинком. Старша сестра Муси була поруч з ним, але в якийсь момент зайшла в будинок. Коли через 10 хвилин вона повернулася, то хлопчика вже було. На годиннику було близько 16.

Для пошуків Муси зібралися близько 700 осіб. Люди розійшлися в радіусі 5 км від селища. Довгий час пошуки були безуспішними. Тіло хлопчика знайшли поруч з будинком, в каналізаційній ямі.

Хто такий Руслан Сулейманов?

Кримськотатарський активіст і журналіст Руслан Сулейманов за звинуваченнями окупаційної влади півострова проходить як учасник другої сімферопольської групи "Хізб ут-Тахрір", яку звинувачують в нібито "тероризмі". Такі справи порушують у окупованому Криму проти інакомислячих, які незгодні з анексією півострова.

В останній батько хлопчика перебував у психіатричній лікарні, куди він був поміщений для "проходження психіатричної експертизи".

Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Росією Криму тривають політичні репресії. Кремлівські спецслужби переслідують переважно українців, які публічно висловлюються проти окупації, а також кримських татар, запідозрених у зв'язках з релігійно-політичною організацією "Хізб ут-Тахрір".