RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

У Міноборони висловилися з приводу повного припинення вогню на Донбасі

В Міноборони наголошують, що повний і всеосяжний режим припинення вогню буде реалізовано лише за умови дотримання принципів угоди, що зафіксовано за участі представників ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Збройні Сили України дотримуватимуться досягнутих політичних домовленостей, і діятимуть у відповідності до міжнародних миротворчих практик. Водночас, заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, але й провокативних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що при цьому, ЗСУ готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей, для чого Генеральним штабом створені відповідні додаткові резерви.

"В ефективній реалізації домовленостей, що набирають чинності з 27 липня зацікавлені всі, хто бажає миру і територіальної цілісності нашої країни. Українські воїни є і будуть на передовій, де кується наша спільна перемога. Вони докладуть всіх зусиль для реалізації мирних планів політичного керівництва України", - повідомляє прес-служба.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дотримання режиму припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі, про який домовилися під час засідання Тристоронньої контактної групи, контролюватимуть спеціально відряджені для цього військові.