RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У МОЗ розповіли про новий препарат від коронавірусу в Україні

Міністерство охорони здоров'я України внесло зміни до протоколу лікування COVID-19, в нього додали низку нових препаратів.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 26 липня.

Він уточнив, що тепер в лікуванні COVID-19 будуть використовувати дексаметазон. Також розширено правила використання ремдесівіра і змінені - гідроксихлорохіну. Разом з тим, зі списку виключили лопінавір і ритонавір.

Степанов наголосив, що дексаметазон - це гормональний препарат і тому в протоколі дуже чітко прописана схема його використання.

"Він застосовується виключно в киснево-залежних станах, коли у людини вже розвинулася дихальна недостатність. І тільки в умовах госпіталізації, під наглядом лікаря його можна використовувати", - зазначив Степанов.

Він застеріг українців від прийому дексаметазону самостійно, оскільки це серйозний препарат, використання якого без нагляду медиків може зашкодити здоров'ю.

Що ж стосується гідроксихлорохіну, то його тепер можна використовувати тільки при стані COVID-19 середньої тяжкості і виключно в умовах стаціонару, оскільки препарат має певні побічні ефекти.

"Всі ці зміни вносяться насамперед на основі досвіду наших лікарів і зарубіжних колег, з якими ми постійно спілкуємося і простежуємо застосування тих чи інших лікарських засобів", - резюмував Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу зафіксовано 920 нових випадків зараження коронавірусом, 15 осіб померло від наслідків хвороби. Станом на ранок неділі, 26 липня, в країні зафіксовано 64 849 випадків зараження коронавірусною інфекцією.