RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Луцький терорист Кривош оголосив голодування - йому не подобаються умови в СІЗО

Терорист Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус з пасажирами у центрі Луцька і на даний час знаходиться під арештом у слідчому ізоляторі, оголосив голодування.

Про це повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost з посиланням на інформацію адвоката Кривоша Сергія Тиможинського.

За його словами, у четвер, 30 липня, Кривош оголосив голодування в знак протесту проти умов утримання його у СІЗО, які вважає неналежними.

Тиможинський повідомив, що Максим Кривош вирішив голодувати через порушення його прав, зокрема – через невмотивоване, на його переконання, застосування кайданок. Адвокат запевняє, що перші три дні перебування у СІЗО спецзасобів не застосовували. Натомість тепер кайданки одягають щоразу, коли випускають із камери. Мовляв, тепер у слідчому ізоляторі Кривоша утримують вже як засудженого, а не як ув'язненого. Натомість поки немає рішення суду, яким би він був визнаний злочинцем.

Також захисник Кривоша каже, що його підзахисному не дають змінного одягу, хоча він був серед вилучених при затриманні речей. Тож Кривош, за словами адвоката, пере свої речі в умивальнику.

Натомість у пресслужбі прокуратури області повідомили, що прокурори систематично відвідують СІЗО - жодні скарги від ув’язненого на режим чи умови утримання не надходили.

Як повідомляв "Апостроф", Максиму Кривошу обрано запобіжний захід у вигляді 60 днів утримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, терориста Максима Кривоша затримали в той самий день. Протримавши заручників в автобусі цілий день, він сам здався силовикам. На щастя, ніхто з людей не постраждав.