RU  UA

Медведчук має більший вплив на Кравчука, ніж Зеленський - Мокрик

Журналіст Bihus.Info Данило Мокрик заявив, що співголова партії ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук є тією людиною, яка має вплив на голову української делегації в ТКГ у Мінську Леоніда Кравчука.

Про це він розповів в ефірі програми Роксани Руно "Все по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV".

За словами Мокрика, Кравчук - це людина, яка має довгу історію стосунків з Віктором Медведчуком.

"Він був його політичним соратником, брав участь разом з ним у створенні СДПУ (о). Також Кравчук завжди позитивно відгукувався про Рината Ахметова і навіть якось у моїй програмі дуже різко відреагував на критику в бік Ахметова", - розповів журналіст.

Мокрик наголосив, що більше занепокоєння викликають зв'язки Кравчука, аніж переговорницькі здібності.

"Він може виконувати не свій порядок денний, а порядок денний тих людей, які його поставили. Я не впевнений, що президент Володимир Зеленський здатний мати більший вплив на Кравчука, ніж його давні соратники і товариші", - резюмував Мокрик.

Як повідомляв "Апостроф", перший президент незалежної України Леонід Кравчук, який очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, назвав компроміси в переговорах.

До слова, Леонід Кравчук заявив, що учасником Тристоронньої контактної групи по Донбасу може стати перший прем'єр-міністр України (1990-1992 років) Вітольд Фокін.