RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні можуть померти ще тисячі людей: в МОЗ дали прогноз по коронавірусу

Нинішні показники кількості заражених коронавірусом в Україні можуть призвести до потенційних втрат 4 тисяч людських життів.

Про це розповів на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Також в Міністерстві охорони здоров'я заявляють, що економічні втрати від введення жорсткого карантину в Україні менші, ніж були б без нього.

"Ми розуміємо, що до появи специфічних препаратів лікування або вакцини, яка буде захищати нас від коронавірусної хвороби, на жаль, дієвим методом профілактики і реагування на поширення коронавірусної хвороби залишаються обмежувальні протиепідемічні заходи", - сказав Ляшко.

Він додав, що карантин дозволив Україні запобігти колапсу системи охорони здоров'я і підготувати її до реагування на Covid-19. Так, апаратів ШВЛ тільки в лікарнях, визначених для допомоги хворим з коронавірусом, - вже 3 759.

Відзначають, що на сьогоднішній день 139 вакцин, які розробляють в різних країнах світу, знаходяться на етапі доклінічних досліджень. Крім того, 25 вакцин вже досліджуються клінічно і 6 з них максимально наблизилися до практичного застосування, вони знаходяться на третій стадії випробувань.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 серпня в Україні набула чинності постанова Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 №641 "Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби Covid-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV- 2". У Кабміні показали карту карантинних зон в Україні.