RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Китаї нова напасть - важка інфекція викликає лихоманку і вбиває людей

Влада КНР повідомляє про спалах нового різновиду вірусу під назвою Dabie bandavirus (або SFTS Virus), штам якого був вперше виявлений в 2009 році, він найімовірніше передається через укуси кліщів, і на цей момент забрав життя семи осіб.

Про це повідомляє Globaltimes.

У першій половині поточного року було зафіксовано спалах в провінції Цзянсу на сході Китаю, де підтверджено 37 хворих. Пізніше, також на сході КНР в провінції Аньхой були виявлені ще 23 інфікованих SFTS.

Наводиться приклад пацієнтки з міста Нанкін, столиці провінції Цзянсу. На думку медиків, вона була заражена через укус кліщів, перебіг захворювання був з симптомами лихоманки, кашлю, зафіксовані зниження рівня лейкоцитів і тромбоцитів. Після місяця лікування пацієнтка видужала, її виписали, проте щонайменше семеро інфікованих загинули. Смерті зареєстровані в провінціях Аньхой і Чжецзян.

SFTS - це інфекційне захворювання, причому вірус знаходиться в стадії розвитку. Випадки заражень виявлялися раніше не тільки в КНР, але також в Японії, Південній Кореї, В'єтнамі та Тайвані. Середній рівень смертності становить 12%, але в деяких випадках може досягати і 30%.

За словами експерта госпіталю при Університеті Чженцзян доктора Шена Цзіфана, вірус дійсно передається людині через кліщів, проте не можна виключити можливість еволюції - з передачею від людини до людини через кров або слизові оболонки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що новонароджена дочка 32-річної Саллі Вільямс, Елсі, померла через зараження стрептококом групи В.