RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Чому коронавірус поширюється в Україні хвилями - пояснення лікаря

Коронавірус в Україні набирає обертів, а утримати його поширення на початку епідемії в країні вдалося завдяки жорсткому карантину.

Про це в інтерв'ю ТСН розповів кандидат медичних наук, завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

"Це моя особиста думка: я не розрізняю першої або другої хвилі, це все - одна хвиля, яка почалася в кінці 2019 року і потихеньку набирає обертів. Але цей процес контрольований. І в першу чергу контролюється протиепідемічними заходами", - розповів лікар.

На його думку, якби в Україні на початку березня не вдалися до жорстких протиепідемічних заходів, то ситуація з COVID-19 склалася б набагато гірша.

"Для того, щоб в ідеалі позбутися коронавірусу, людей потрібно на час ізолювати один від одного, щоб він зник. Але це утопія. Тому в результаті таких слабких місць, які вірус знаходить, перш за все через порушення протиепідемічних заходів, відбувається спалах такими хвилями", - сказав Яковенко.

Він також зазначив, що приріст захворюваності залежить від стратегії, яку повинні грамотно виробити.

"Але хочемо ми цього чи ні, захворюваність ще буде певний час. За даними ВООЗ, нас 2 роки буде трясти. Але головне, щоб не було масового спалаху захворюваності, так як виникне колапс, як в Італії", - додав медик.

Нагадаємо, що станом на 8 серпня в Україні зафіксовано новий антирекорд по хворим коронавірусом. За останню добу додалося 1 489 випадків COVID-19.

Також читайте матеріал "Апострофа": Зима буде непроста: епідеміологи розповіли, чому Україна ставить нові рекорди по COVID-19.