RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У водоймах знайшли небезпечні водорості, які здатні вбити тварину за 15 хвилин

В озерах Англії виявили водорості, які здатні вбити собаку за 15 хвилин.

Про це повідомляє The Mirror.

Експерти відзначили, що через спеку у водоймах з'явилися синьо-зелені водорості - ціанобактерії. Ними затоплені озера і ставки по всій країні. Протягом тривалих періодів високих температур вони розмножуються і схожі на зелений слиз - становлять загрозу для життя тварин.

Відзначають, що не всі синьо-зелені водорості отруйні, візуально відрізнити їх неможливо, тому власників домашніх тварин закликають проявляти обережність.

Хазяїв тварин попереджають, що купати їх у озерах або пускати їх туди може бути небезпечно. Собаки, що стрибнули у воду й проковтнули водорості або злизали їх своєї шерсті, можуть померти протягом чверті години.

Симптоми впливу можуть проявитися протягом кількох хвилин або годин, в залежності від типу проковтнутого токсину, і зазвичай включають: блювоту, діарею, слинотечу, дезорієнтацію, утруднене дихання, судоми і кров у фекаліях.

Якщо тварину не лікувати може виникнути пошкодження печінки і в кінцевому підсумку це призвести до летального результату. Тому відразу при прояві симптомів слід звернутися до ветеринара.

Як повідомляв "Апостроф", житель міста Палм-Спрінгс в Каліфорнії вирішив зробити відразу кілька справ: привести в порядок газон і помити свою собачку. Після купання господар випустив свого пса надвір і пошкодував. Перед ним стояв уже не його білосніжний пухнастий друг, а зелений монстр.