RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

"Щури" в Держрезерві: поліція затримала розкрадачів зерна на 8 мільйонів гривень

У Києві правоохоронці затримали радника директора одного з державних підприємств Державного агентства резерву України під час отримання 1 млн гривень хабара. Він вимагав його за надання підроблених документів, що дають право отримати зерно зі складів державного підприємства.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці поліції України.

Встановлено, що радник директора одного з державних підприємств Держрезерву, використовуючи підроблені документи, створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву третіми особами.

За 1 млн гривень хабара він надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольної йому юридичної особи на зберігання на склади держпідприємства пшениці масою 1300 тонн.

При цьому пшениця на склад так і не надійшла. Надалі приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами в Держрезерв України і отримати нібито передане їм на зберігання зерно.

Зловмисник планував надати можливість заволодіти сільгосппродукцією з Держрезерву на загальну суму близько 8 млн гривень.

Дії затриманого кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Держрезерві пояснили нестачу зерна на сотні мільйонів гривень збитком від мишей.