RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В одній з українських шкіл показали, як будуть вчитися при карантині

На прикладі однієї зі шкіл міста Мелітополь показали, які протиепідемічні заходи будуть застосовані в навчальному процесі з 1 вересня.

Про це повідомляє "РИА Мелітополь".

У кожному шкільному дворі з'являться дистанційні лінії, як в супермаркетах. Школа задіє максимальну кількість входів для того, щоб уникнути скупчення дітей. Учні кожного класу за допомогою інформаційних табличок, знатимуть з якого входу вони заходять до школи.

Учні, вчителі та батьки зможуть заходити у двір тільки в захисних масках. Вчителям на вході будуть проводити температурний скринінг і записувати дані про стан здоров'я в спеціальний журнал. Якщо у вчителя або іншого співробітника школи температура буде вище 37,2, до навчального процесу його не допустять.

А ось школярам температуру вимірювати не будуть. Але кожен вчитель буде цікавитися, як дитина себе почуває. Маску дитині можна зняти тільки в класі. На уроках діти і вчителі без масок, а ось, на перервах їх доведеться надягати. Батьки в школу заходити не повинні.

У коридорі школи по обидва боки сигнальними стрічками позначать, якої дистанції повинні дотримуватися учні на перервах. У туалетах, крім рідкого мила, повинні бути паперові рушники і антисептик.

"Всі класи школи будуть займатися в своєму окремому класі. А вчителі приходитимуть до дітей, за винятком поділу на групи на англійській та українській мовах ... На перервах діти виходять в коридор або на вулицю, а клас в цей час обов'язково провітрюється протягом 10 хвилин. Зміна в кожному класі буде в різний час, щоб не було скупчення дітей. Потоки дітей в коридорі регулюємо сигнальними стрічками ", - розповіла директор мелітопольської школи №11 Маргарита Овсяннікова.

Якщо хтось із дітей протягом дня поскаржиться вчителеві на погане самопочуття, його тут же відведуть в медпункт. Окремо в школі обладнали ізолятор, куди будуть відводити хворих дітей. У цій кімнаті вони будуть очікувати поки їх не заберуть батьки.

Як розповідав "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що школи 1 вересня не відкриються в тих містах чи районах, де буде встановлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки.