RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії заявили про "торпеду судного дня", буцімто здатну "підірвати ціле місто"

У Росії створили "торпеду судного дня" під назвою "Посейдон", детальні характеристики якої розкрили тільки після того, як Королівському флоту Великої Британії довелося супроводжувати дев'ять російських військових кораблів у водах, близьких до Сполученого Королівства.

Про це пише Mirror.

За словами розробників, торпеда під кодовою назвою "Статус-6", є частиною зростаючого арсеналу, що розробляється Росією. "Посейдон" розвиває швидкість до 100 вузлів і може занурюватися на глибину до 1 000 м.

Торпеда може підірвати ціле прибережне місто. Вона буде "притискатися" до морського дна, щоб уникнути виявлення, перш ніж досягне заздалегідь встановленої цілі.

Її ядерна боєголовка потужністю дві мегатонни викличе вибух, еквівалентний 2 000 тоннам у тротиловому еквіваленті, який буде мати радіус 6,5 км і здатний вбити і поранити мільйони людей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото нового ручного кулемета від російського концерну "Калашников", який планується представити на військово-технічному форумі в Росії.