RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Інгібітори холінестерази - чим отруєно Навального за версією "Шаріте"

У німецькій клині "Шаріте" з'ясували, що російського опозиційного політика Олексія Навального отруїли речовиною з групи активних інгредієнтів інгібіторів холінестеразів.

Про це повідомляють в Twitter клініки.

"Після приїзду, бригада лікарів детально оглянула пацієнта. Клінічні дані вказують на інтоксикацію речовиною з групи активних речовин, які називаються інгібіторами холінестерази. Конкретна речовина ще не відома, і було розпочато ще один великий аналіз. Ефект токсину, тобто інгібування холінестерази, в організмі було доведено кілька разів в незалежних лабораторіях. Згідно з діагнозом, пацієнтові призначають антидот атропін", - повідомили в клініці.

Згідно з даними "Вікіпедії", інгібітори ацетилхолінестерази або анти-холінестерази - речовини, що уповільнюють активність ферменту ацетилхолінестерази і тим самим підвищують рівень нейромедіатора ацетилхоліну в організмі. Їх використовують як нервово-паралітичну зброю або природні отрути.

Серед відомих інгібіторів ацетилхолінестерази можна відзначити речовини Huperzine A та ладостігіл.

Містяться в деяких отрутах природного походження, а також синтезуються штучно для використання в терапії ряду станів: хвороби Альцгеймера, деменції з тільцями Леві, міастенії, як антидот при отруєнні антихолінергічними речовинами.

Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 22 серпня, Навального доставили в клініку Charite в Берліні (Німеччина). У фонді Cinema for Peace, який організував перевезення Навального, заявили, що стан політика оцінюється як стабільний.