RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Як п'яний майор ЗСУ позбавив двох курсанток ніг. Страшна історія про резонансне ДТП в Києві

25 серпня троє дівчат-курсанток прибули на вулицю Зоологічну в Києві, де знаходиться військово-медична академія. Там вони повинні були отримати форму перед початком навчального року.

В цей час майор ЗСУ Володимир Холодний, який недавно почав роботу в цій установі, вийшов з будівлі, де разом з колегами відзначав прийдешній початок навчання. Через кілька хвилин він переїхав трьох курсанток, залишивши двох з них каліками на все життя.

«Апостроф» розповідає докладніше про резонансну НП, а також ділиться подробицями про жертв і винуватця аварії.

Дівчатам ампутували по нозі, одній з них можуть відрізати і другу

Уже відомо, що трьох постраждалих курсанток звуть Тетяна, Галина та Олександра. Одній з них лікарі ампутували ногу, але вже перевели з реанімації. Друга відбулася перебитими ногами, але її кінцівки все ж вдастся врятувати.

Найскладніша ситуація у третьої дівчини, яку звуть Олександра. Вона все ще перебуває в стабільно важкому стані, їй також ампутували ногу, але існує загроза того, що лікарям доведеться відрізати і другу.

Постраждалій дівчині 24 роки. Вона прийшла поступати у військово-медичну академію після навчання в університеті імені Богомольця, звідки випустилася цього літа.

Батьки дівчат розповіли і інші трагічні подробиці. За їх словами, Холодний кілька разів намагався наїхати на групу курсанток, але ті спочатку сприйняли його дії за жарт. На третій раз той врізався в дівчат на повній швидкості.

Що відомо про Володимира Холодного?

Спочатку ім'я винуватця аварії не розкривали, однак журналісти «5 каналу» опублікували інформацію, що їм міг бути майор ЗСУ Володимир Холодний.

Машина, якою скоїли наїзд на дівчат, належала його дружині Холодній Лілії Іванівні. Ці дані є в декларації Холодного.

Скрін з системи Youcontrol

Під одним з постів Facebook про трагедію читачі опублікували посилання на сторінку ймовірного винуватця аварії. У друзях у нього є і Лілія Холодна.

26 серпня ім'я винуватця аварії підтвердив начальник академії Валерій Савицький. На питання про те, чи дійсно наїзд скоїв Холодний, він відповів: «Так».

Джерело: сторінка Facebook Володимира Холодного

«Мені соромно як керівнику, що я за хорошими відзнаками та нагородами не зміг розгледіти обличчя військовослужбовця, який вчинив цей наїзд», - сказав Савицький. За його словами, майор прийшов в училище з бойовими нагородами після успішної служби в АТО.

Холодному ще не обрали запобіжний захід, але зараз він знаходиться в СІЗО. Майор може отримати до восьми років позбавлення волі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: