RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Під Києвом чоловік тримає лева в корівнику - ним зацікавилися зоозахисники

Під Києвом зоозахисники виявили лева, якого його власник тримав у вольєрі в старому корівнику. Сусіди фермера розповіли, що чоловік вигулює хижака на ланцюгу. Зоозахисники пішли на штурм сарая, вирішивши, що тварину тримають "у нелюдських умовах", однак фермер дав відсіч.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами власника лева Андрія, тварину звуть Руру і йому 6 місяців. Півроку тому він врятував левеня, коли іноземець хотів пустити того на опудало. Чоловік купив звірятко за 600 доларів.

"Він ріс з моїми дітьми. Де ви бачите його зневодненим і худим? Чому ви брешете?", - обурювався чоловік у відповідь на звинувачення зоозахисників.

Андрій розповів, що спочатку Руру жив у його квартирі - він не ходив, лише волочив задні лапи. Набравшись сили, лев буквально почав розносити квартиру. Тож чоловік вирішив поселити його у вольєрі на фермі і двічі на день вигулює Руру. Зараз лев з'їдає близько 5 кг м'яса (курчат, яловичину, телятину, кроликів), і це окрім каші.

Зоозахисниця Наталя Попова заявила, що утримувати лева в подібних умовах є трагедією для тварини. Окрім лева, в сараї також помітили птахів із Червоної Книги, за утримання яких передбачена кримінальна відповідальність. Чоловік розповів, що також врятував і птахів. Однак зоозахисники не вірять чоловікові та підозрюють, що той розводить тварин для продажу.

На місце конфлікту викликали правоохоронців і обидві сторони написали заяви: власник за незаконне проникнення, а активісти - нібито за жорстоке поводження з твариною.

В результаті зоозахисники все ж таки вилучили лева до притулку до того часу, поки чоловік не побудує вольєр потрібного розміру.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві на проспекті Науки, 9 померла літня жінка, яка проживала самотньо. Про смерть жінки дізналися лише через два тижні. Весь цей час в квартирі з померлою власницею знаходилися замкненими без води та їжі чотири коти. Одна кішка вже померла.