RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Суд прийняв рішення щодо нападників на автобус з людьми Ківи під Харковом

Суд обрав запобіжний захід для дев'ятьох осіб, які напали на автобус з людьми в Харківській області. В автобусі перебували представники організації "Патріоти - За життя".

Про це повідомляє поліція Харківської області на своєму сайті.

Згідно з постановою судді Київського районного суду, вони 60 діб знаходитимуться під вартою без права внесення застави.

Вчора, 29 серпня, в районному суді на вулиці Валентинівській проводилося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманим особам, які підозрюються в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб, з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 27 серпня близько 19:10 поблизу міста Люботин Харківської області підозрювані на автодорозі заблокували рух мікроавтобуса, в якому перебувало 20 осіб, і змусили його зупинитися.

Після цього вони напали на пасажирів мікроавтобуса і завдали механічні пошкодження самому автомобілю - порізали шини, побили камінням скло і обстріляли з травматичної зброї. В результаті події в лікарню доставили чотирьох постраждалих.

Потерпілий автобус Фото: Національна поліція

Як писав "Апостроф", є версія, що сам народний депутат Ілля Ківа підготував напад на автобус своєї ж організації "Патріоти - за життя". Про це в Facebook написав журналіст і представник України в Тристоронній контактній групі Денис Казанський.