RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Система "Безпечне місто" допомогла затримати викрадачів, які утримували бізнесмена в заручниках - Андрій Крищенко

Завдяки системі "Безпечне місто" поліцейські Києва затримали злочинців, які викрали і тиждень тримали в заручниках 48-річного жителя Печерського району.

Про це на брифінгу повідомив начальник Київського управління НПУ Андрій Крищенко.

Повідомлення про зникнення бізнесмена надійшло 21 серпня. Як встановили поліцейські, зловмисники схопили чоловіка посеред вулиці, заштовхали в автомобіль і вивезли з Києва. Спільними діями апарату НПУ, Департаменту карного розшуку під процесуальним керівництвом прокуратури Києва злочин було розкрито протягом 8 діб. Зловмисники затримані, заручник - звільнений. Наразі потерпілий знаходиться в лікарні під охороною.

Андрій Крищенко розповів деталі операції: "Завдяки системі "Безпечне місто", зокрема, камерам відеоспостереження було встановлено автомобіль викрадачів. Надалі встановлено місце, де утримували заручника, звідти він намагався втекти, при цьому отримавши переломи нижніх кінцівок. Надалі його перевезли у Фастівський район, де продовжували незаконно утримувати в одному з будинків. В ході ретельної цілодобової роботи і злагодженості дій усіх задіяних служб і відомств ми встановили коло осіб, причетних до викрадення бізнесмена".

У суботу, 29 серпня, під час спецоперації за участю співробітників КОРД були затримані шестеро зловмисників, включаючи замовника і організатора. За звільнення заручника вони вимагали викуп - більше $2 млн. Їм повідомлено про підозру, Печерський райсуд обере запобіжний захід.

Під час обшуку було вилучено 12 ручних гранатометів, 28 гранат, автомати, пістолети, більше 5 тисяч патронів і 400 гр тротилу.

Правоохоронці розслідують кримінальну справу за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.189 (вимагання) КК України. Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.