RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Як Лероса з "Слуги народу" виключали: з'явилися цікаві подробиці

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував виключення депутата Гео Лероса, за яке близько двохсот народних депутатів від "Слуги народу" поставили свої підписи.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Новое время".

За словами Арахімії, причиною стала критика президента Володимира Зеленського, але він заперечує, що Зеленський вплинув на рішення фракції.

"Коли ти перебуваєш в партії президента і починаєш вже чіпати президента, і кажеш, що мені президент не подобається, я критикую його програму, його дії…Це нормальний процес, коли людина скаже, мені не подобається тут знаходитися - в партії президента - я піду в іншу партію", - зазначив Арахамія.

Арахамія також заявив, що у Лероса був конфлікт з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, проте "ми до цього як фракція ставилися абсолютно нейтрально".

Лероса виключили з фракції 1 вересня, це рішення підтримало багато нардепів.

"Наскільки я знаю, близько двохсот", - сказав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев у відповідь на запитання, скільки підписів було зібрано, повідомляє "Укрінформ".

При цьому Гетманцев висловив переконання, що це питання варто було винести на обговорення під час засідання фракції.

"Чи треба було винести це питання на фракцію? Я вважаю, що так, не завадило би нам поспілкуватися про ці питання. Я думаю, ми ще поспілкуємося. Але так чи інакше, це (збір підписів - ред.) є теж одним із варіантів прийняття рішення: ніхто ні на кого не тиснув при його прийнятті. Ми його прийняли, і сподіваємося, що воно було правильним", - уточнив він.

Водночас депутат пояснив, чому поставив власний підпис під рішенням про виключення колеги з фракції.

"Для мене це було непростим рішенням: насправді я досить довго вагався, тому що ми повинні знайти золоту середину між дискусією в партії, дискусією у фракції, коли ми можемо вільно обговорювати будь-які питання та критикувати одне одного, і між поширенням інформації, яка не в повній мірі відповідає дійсності. Я переглянув його виступ - і, на жаль, побачив там ті обставини, які не зовсім відповідають дійсності або зовсім не відповідають дійсності, і які є суто політичними, спрямованими на те, аби погіршити репутацію нашої політичної сили в цілому, і спрямованими проти Президента особисто, невмотивовані, деструктивні. Тому я поставив свій підпис", - прокоментував Гетманцев.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Бунт мікробів: чому Лероса вигнали з фракції Зеленського.