RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Найдорожчий в світі долар виставлено на торги: стара ціна - 10 мільйонів

Рідкісний срібний долар 1794 року, який вважається одним із перших, випущених Американським монетним двором, виставили на продаж. Монета має назву "Розпущене волосся", на ній зображено портрет Леді Свободи з одного боку та орла з іншого. Востаннє він виставлявся на аукціоні у 2013 році, тоді його продали за 10 мільйонів доларів - перевершивши світовий рекорд найвищої ціни, заплаченої за рідкісну монету.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє CNN.

"Це монета мрії - безцінний артефакт, яким я пишаюся, і мені дуже шкода, що він йде", - сказав власник долара Брюс Морелан, який виставив на аукціон асортимент історичних монет вартістю близько 20 мільйонів доларів поряд із срібним доларом.

Історія срібного долара 1794 року розпочалася з 1792 року, коли Конгрес новонародженої держави США прийняв Закон про карбування монет і заснував перший національний монетний двір у країні.

У Філадельфії було створено Монетний двір США, бюро Департаменту казначейства, яке відповідало за виготовлення монет у США.

Монетний двір розпочав виробництво срібного долара в жовтні 1794 року, коли за один день було вибито 1758 монет із дизайном "Розпущене волосся".

Монети не були призначені для широкої громадськості, а були доставлені директору монетного двору Девіду Ріттенхаузу для роздачі високопоставленим особам як сувеніри. Їх роздали представникам інших країн та важливим американським громадянам того часу.

Дизайн монет також виконував важливу мету - це був знак нової незалежності країни.

"Дизайн "Розпущеного волосся" був створений Монетним двором як перше зображення свободи", - розповів Дуглас Мудд, куратор і директор Музею грошей Американської нумізматичної асоціації.

З 1758 викарбуваних срібних доларів, випущених в 1794 році, відомо про 130-140 монет.

Продаж монети "Розпущене волосся" відбудеться на аукціоні Legend 8 жовтня у готелі "Венеціан" у Лас-Вегасі.

Як повідомляв "Апостроф", картина Рембрандта, яка вважалася підробкою і десятиліттями зберігалася в підвалі, може виявитися оригіналом. Експерти виявили, що вона написана на тому ж дереві, що й інші шедеври голландського живописця XVII століття.