RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Саакашвілі висунули кандидатом в прем'єр-міністри Грузії: перші подробиці

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі стане кандидатом на пост прем'єр-міністра Грузії від об'єднання "Сила в єдності" і "Єдиного національного руху" (ЄНР).

Як передає "Апостроф", про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Міхеїл Саакашвілі перебуває у вигнанні. Повинно завершитися не тільки вигнання третього президента Грузії. Практика політичного вигнання повинна бути викорінена раз і назавжди. Міхеїл Саакашвілі повинен повернутися в країну", - заявив голова ЄНР Григол Вашадзе.

У відеозверненні, змонтованому в класичному жанрі передвиборчого ролика, Міхеїл Саакашвілі приносить всім вибачення за допущені помилки

Нагадаємо, що Міхеїл Саакашвілі в 2013 році покинув Грузію після того, як повністю завершив свій другий президентський термін. У 2012 очолювана ним партія "Єдиний національний рух" програла вибори в парламент, поступившись владою партії "Грузинська мрія", лідером якої є мільярдер Бідзіна Іванішвілі. Після від'їзду Саакашвілі його звинуватили в скоєнні кількох злочинів, які пов'язані з "перевищенням службових повноважень", в тому числі оголошенням амністії.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Саакашвілі не чекає нинішня влада, та й в опозиції багато хто буде йому не радий - в Грузії прокоментували повернення екс-президента.