RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Кравчук та ОПУ пояснили, як і навіщо бойовики будуть інспектувати позиції ЗСУ

Перший президент України та голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук наголосив, що ОБСЄ вкотре підтвердила, що українська сторона не порушувала режиму тиші.

Як передає "Апостроф", про це він сказав в ефірі ТСН.

Кравчук наголосив, що для того, щоб наочно підтвердити відсутність порушень з боку України, завтра відбудеться спільне інспектування українських позицій.

"Хто туди входитиме: представники від ОРДЛО Донецької області, українська сторона в межах СЦКК і координаторка ОБСЄ пані Хайді Грау", – сказав голова української делегації у ТКГ.

Водночас Кравчук вважає, що таким чином неможливо звинуватити представників України у ТКГ у формалізації терористичних угруповань і захоплених ними територій, оскільки на інспекції буде присутня представниця ОБСЄ.

У свою чергу в в Офісі президента заявили, що інспектування буде проводитися, "з метою спростування фейків та недопущення нових провокацій". При цьому юридично інспекцію проводять не сторони воєнного конфлікту, а посередник – ОБСЄ у супроводі представників сторін.

"Вкрай обмежений прояв присутності бойовиків нічого нікому не може дати, крім єдиного – ще одного аргументу на користь правоти України", - додали в ОПУ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Бойовики стягують техніку повним ходом, а ми мовчимо: що не так з перемир'ям на Донбасі.