RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

В Україні придумали, як карати за порушення ПДР тих, хто їздить на чужих авто: подробиці

У МВС України розповіли про те, як будуть карати за порушення ПДР тих водіїв, які їздять на чужих автомобілях.

Як повідомляє "Апостроф", про це з посиланням на постанову відомства пише AUTO-Consulting.

В даний момент в Україні занадто складно покарати водія, який порушив ПДР за кермом чужого автомобіля. Страждають від цього власники великих підприємств і автопарків, яких завалили постановами про штрафи.

Що стосується автомобілів, які належать юридичним особам, то сама процедура внесення відомостей про користувача до Єдиного реєстру вимагає витрат часу і є вкрай незручною. Так, для цього необхідна особиста присутність в Сервісному центрі МВС самого працівника (водія) та уповноваженого представника компанії.

В одну з компаній, яка надає послуги лізингу, з початку роботи камер автофіксації порушень прийшло 661 повідомлення про штрафи на суму 86 тис. грн. Потім штрафи пересилають клієнтам, але виходить вже інша сума, адже туди додається ПДВ, послуги банку і військовий збір.

Є й нюанс у цій процедурі. Справа в тому, що клієнти-порушники отримують персональне повідомлення про порушення на смартфон, і той же штраф паралельно оплачує компанія, яка володіє автомобілем. Це викликано тим, що повідомлення про оплату штрафу не з'являється відразу після проплати, а гроші можуть бути зараховані і через 2-3 дня.

А ось компанії, які дають автомобілі в оренду, особисто несуть відповідальність за оплату штрафів. Проте, штрафи надходять на ім'я директора автопрокатної компанії.

Такі труднощі покликаний вирішити проект постанови, який вже передали на розгляд Кабміну. Він дозволить вносити належних користувачів до Єдиного реєстру по електронній заяві, завіреним електронним підписом. Затвердження постанови дасть можливість залучати до відповідальності саму та особу, яка порушувала ПДР.

Нагадаємо, що система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху "не бачить" автомобілі з іноземною реєстрацією.