RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Підняття танкера Delfi обійшлося в кругленьку суму: хто буде платити

В четвер, 10 вересня, в Одесі на пляжі "Дельфін" підняли танкер Delfi, який затонув там в листопаді 2019 року. На підняття з мілини і відбуксирування з узбережжя Одеси танкера було витрачено близько 14 млн грн.

Як передає "Апостроф", про це у п'ятницю, 11 вересня, повідомив директор фірми "Трансшип" Андрій Іванов, пише "Укрінформ".

За словами Іванова, судно з мілини піднімали фахівці дочірнього підприємства фірми "Трансшип" - "Краншип".

"У ході операції фахівці компанії "Краншип" здійснили герметизацію пробоїн корпусу танкера, передусім правого борту, відкачали близько 300 тонн піску та мулу, а також вирізали й видалили з борту аварійного судна до 50 тонн металоконструкцій", - зазначив Іванов.

Директор фірми повідомив, що вартість підняття Delfi за сумою всіх витрат склала майже 14 млн грн, компанія, яка виступила замовником робіт, планує віддати танкер на металобрухт після розпилу на території порту Чорноморська, щоб компенсувати затрати.

Також він наголосив, що керівники стивідорної компанії "Бруклін-Київ" та ДП "Адміністрація морських портів України", які забезпечили відбуксирування аварійного судна з пляжної зони Одеси, можуть звернутися за компенсацією до колишнього судновласника.

Як повідомляв "Апостроф", танкер Delfi у листопаді 2019 року сів на мілину біля одеського пляжу "Дельфін", там зафіксували розлив нафти.