RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

У Києві шахрай заробляв на епідемії коронавірусу і потрапив в руки поліції: фото

У Києві поліцейські управління протидії кіберзлочинів затримали 34-річного місцевого жителя, який продавав через інтернет товари протиепідеміологічного призначення, яких у нього не було.

Як пише "Апостроф", про це повідомила пресслужба поліції столиці.

"Ми встановили, що в березні він зареєстрував підприємство на підставну особу і відкрив банківські рахунки в двох фінансових установах. Не маючи мети займатися підприємницькою діяльністю, він розміщував оголошення на відомих порталах мережі Інтернет про продаж захисних медичних масок за нижчими цінами, ніж в торгових мережах. Обов'язковою умовою доставки товару була стовідсоткова передоплата, а отримавши гроші, підозрюваний видаляв інформацію і блокував мобільні номери, адреси електронної пошти", - розповів начальник Дарницького управління поліції Олександр П'ятниківський.

В даний момент поліцією задокументовано 21 епізод шахрайства з боку затриманого, загальна сума збитків - близько 700 тисяч гривень.

Під час обшуку правоохоронці виявили речі і документи, які підтверджують його протиправну діяльність - накопичувачі інформації, комп'ютери, мобільні телефони, гроші.

Затриманому пред'явлено підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах (ч.3 ст.190 КК України), йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Житомирській області розкрили злочинну схему по заволодінню майном групою шахраїв, правопорушники затримані.