RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Перенавчання та іспити: деяким водіям готують неприємний сюрприз

У Міністерстві інфраструктури України має намір зобов'язати водіїв, які надають послуги з перевезення вантажів і пасажирів, періодично проходити перенавчання і здавати іспити.

Як повідомляє "Апостроф", проект наказу, що регламентує новий порядок щодо водійських посвідчень для цих категорій опубліковано на офіційному сайті відомства.

"Водії транспортних засобів, які до вступу в силу цього наказу отримали посвідчення водія категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходять періодичні підготовчі курси", - сказано в документі.

Обумовлено це тим, що 85% ДТП за участю перевізників відбуваються саме через помилки водіїв або порушення Правил дорожнього руху. Тому їм пропонують раз на п'ять років проходити перенавчання і складати іспити, щоб підтвердити свою кваліфікацію, отримавши спеціальну карту.

"Тривалість підготовчих курсів, в залежності від програми підготовки, становить від 35 до 280 навчальних годин", - йдеться в документі.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні водіїв, яких упіймають на керуванні транспортним засобом без страховки, будуть жорстко штрафувати.