RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Страшні пожежі та загибель тварин: еколог розповіла, до чого призведе зміна клімату в Україні

В Україні, після дуже сухої осені, безсніжної зими і ранньої весни неминучі зміни клімату, які негативно позначаться на існування окремих видів рослин і тварин.

Про це "Апостроф" розповіла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

"Зміни клімату у нас неминучі. Була дуже суха осінь, безсніжна зима, потім рання весна - це дуже серйозно впливає на існування окремих видів рослин і тварин. Коли в цьому році була дуже тепла зима, то тварини, які повинні впадати в сплячку, залишалися активними - дуже багато таких тварин загинуло. Крім того, багато хто загинув через пожежу і так далі ", - розповіла вона.

Крім того, ще одним наслідком зміни клімату є поява великої кількості мікробів хвороб, які не "перемерзли" взимку.

"Коли ми говоримо про масштабні лісові пожежі і потім підраховуємо збитки, то, можливо, варто ці кошти витратити на попередження - розчистити дороги, встановити системи відеоспостереження у зони відчуження, здійснювати аеро-фото-відеозйомку тощо. Виходить, що комусь то вигідніше відшкодовувати наслідки пожежі, ніж діяти на випередження. Ми також побачили відсутність належного обладнання, захисного одягу, техніки", - констатувала еколог.

Вона додала, що це може знизити і загрози терористичної діяльності. Адже ліс в умовах посухи, особливо сосновий, дуже легко підпалити.

Детальніше про те, як зміни клімату впливають на Україну і які дії треба зробити негайно, читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо не зреагуємо негайно, буде катастрофа всеукраїнського масштабу - еколог про зміну клімату.