RU  UA

В Україні не робитимуть вакцину від коронавірусу: цьому є низка причин

В Україні не будуть працювати над розробкою вакцини від COVID-19, бо в країні немає вітчизняних науковців. Про це заявив колишній Головний санлікар України Святослав Протас в ефірі Апостроф Live.

"Немає кому розробляти вакцину, ніхто цього не робитиме. Це буде розроблятися за кордоном. Фінансувати держава це теж не буде, бо грошей в бюджеті немає і не буде після тотального карантину. Коронавірусний фонд ніхто нікуди не тратив. Це фейковий фонд, який зробили, щоб заспокоїти населення", - наголосив Протас.

Причиною того, що грошей у коронавірусному фонді не було, став шалений дефіцит у державному бюджеті.

"Був мотив порізати бюджетні програми, щоб погасити дефіцит бюджету. Фармакологічні компанії будуть проводити ці дослідження за свої кошти. Звісно, це боротьба за ринок. Але це швидко закінчиться, бо коронавірус скоро стане сезонним захворюванням, як грип. Не буде такого ажіотажу і попиту, тому фармкомпанії не будуть на це витрачати гроші. Підібрати специфічний препарат до вірусу, який мутує півтора-два рази на місяць дуже важко. Препаратів, які спрямовані проти збудника вірусу, практично не існує, тому це безперспективний напрямок", - вважає Протас.