RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Лукашенко приплів Україну до плану "знищення Білорусі" і назвав 7 етапів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів зустріч з політичним активом республіки, під час якої здивував заявою про те, що Україна задіяна в сценарії зі знищення його держави.

Як повідомляє "Апостроф" зі посиланням на БЕЛТА, Лукашенко також озвучив етапи сценарію "зі знищення Білорусі".

Перший етап глава держави назвав підготовчим. Лукашенко зазначив, що невдалі спроби кольорових революцій 2006 і 2010 років змінили підходи до впливу на Білорусь.

Другий етап - парламентські вибори.

"За півроку до президентських виборів створені технології дестабілізації були обкатані на виборах парламентських. Саме в цей період на повну потужність запрацювала мережа спеціалізованих Telegram-каналів з чітким розподілом ролей та цілями очорнити владу, підірвати основи державної ідеології, перш за все за допомогою фейків і фальсифікацій" , - сказав він.

Третій етап, на думку Лукашенка, підготовка до президентських виборів. Тут, як упевнений глава держави, закордонні стратеги ретельно підбирали ключі до кожного соціального прошарку в Білорусі, створюючи "героїв" для різних цільових аудиторій.

Четвертий етап - президентська кампанія. За словами Лукашенка, на білоруське суспільство обрушився цілий набір кольорових політтехнологій, які були запозичені з арабського, вірменського, польського, гонконгського і інших протестів.

П'ятий етап - спроба майданного сценарію. Лукашенко вважає, що день виборів став часом Х для спроби реалізації майданного бліцкригу.

Шостий етап - післявиборчий протест. Глава держави впевнений в тому, що дії правоохоронців дозволили збити ескалацію протесту.

"Тоді ляльководи різко змінили тактику, представивши протест в ангельски невинному вигляді. В хід вже пішли квіти, білий одяг, суботні та недільні так звані мітинги-карнавали. Також створювалася картинка нібито народного протесту, що не має явних лідерів і не залежить від їх волі" , - зазначив він.

Сьомий етап - спроба легалізації інфраструктури змін. За словами Лукашенка, створення так координаційної ради не виправдало надій організаторів протесту.

"Досвід спілкування з українськими майданщиками однозначно підказує: ніхто з них нічого ніколи не отримував і не отримає", - завершив він.

Нагадаємо, що 14 вересня в російському місті Сочі відбулася зустріч президентів Білорусі і Росії Олександра Лукашенка і Володимира Путіна.