RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українців попередили про небезпечну схемe обману - гроші зникають з рахунків

Вірусні додатки на смартфоні використовують шахраї, щоб знімати гроші з банківських рахунків українців.

Про те, як уберегти гроші від крадіжки в інтернет-додатках, повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Сегодня".

Завантажуючи додатки на смартфон і реєструючись в них, користувач дає згоду дотримуватися правил використання. Але якщо до смартфону прив'язана банківська картка, після цього з рахунку можуть зникнути всі гроші.

Ведучий каналу "Україна 24" Максим Несмєянов потрапив в схожу ситуацію, коли виявив, що з його рахунку було списано 452 гривні за нібито купівлю. Виявилося, що кошти були оплачені за послуги сайту, на який він нібито підписався.

Коли Максим спробував повернути гроші, йому відповіли, що це неможливо, оскільки йому було відправлено повідомлено про те, що через сім днів після реєстрації і користування послугами буде списана оплата за місяць.

Експерт з безпеки Руслан Болгов каже, що ці схеми стають популярними, адже смартфон є практично у кожного українця.

"Ви можете завантажити будь-який додаток, а він виявиться вірусним. Таким, який сам зчитує інформацію з ваших банківських карт, додатків інтернет-банкінгу", - пояснює він.

Після того, як паролі зчиталися, додаток зажадає підтвердити права на використання, які в принципі ніхто не читає. Тому важливо упевнитися в безпеці і надійності додатка, який встановлюється на смартфон.

Якщо ж така ситуація сталася, експерт радить негайно звертатися в банк із заявою про шахрайство і спробувати гроші повернути.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні готують законопроект, який допоможе припиняти діяльність фінансових пірамід і шахрайських схем з вкладниками.