RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У ВООЗ зробили важливу заяву про закриття шкіл під час пандемії - загрожує великою бідою

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що під час пандемії коронавірусу школи варто закривати тільки в крайньому випадку, оскільки позбавлення дітей доступу до освіти загрожує великою бідою.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Telegraph.

За його словами, "з урахуванням руйнівних наслідків для дітей, молоді та нашого суспільства в цілому" школи варто закривати тільки в місцях з високим рівнем передачі вірусу, а "безперервність освіти повинна бути гарантована за допомогою дистанційного навчання".

Згідно з даними ЮНІСЕФ, у розпал пандемії 1,6 млрд дітей в 192 країнах не відвідували школи. Останні дослідження показують, що 872 млн дітей у 51 країні як і раніше не можуть повернутися до навчання, кожна четверта країна ще не вказала дату відкриття шкіл.

Виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор сказала, що близько третини дітей - 463 млн - не змогли отримати доступ до будь-якого дистанційного навчання, коли школи були закриті.

"Величезна кількість дітей, освіту яких було повністю порушено, - це не що інше, як глобальна надзвичайна ситуація в сфері освіти. Згідно з прогнозами, 24 млн дітей кинуть школу через COVID-19 - ось чому ми закликаємо уряди приділяти першочергову увагу відкриттю шкіл після зняття обмежень", - сказала вона.

У свою чергу, гендиректор ВООЗ нагадав, що на людей у віці до 20 років припадає менше 10 відсотків зареєстрованих випадків COVID-19 і менше 0,2 відсотка смертей.

Відзначається, що в новому керівництві ВООЗ і ЮНІСЕФ про відновлення роботи шкіл йдеться, що для забезпечення того, щоб школи залишалися відкритими, влада повинна стримувати передачу інфекції звичайними методами тестування, відстеження та ізоляції.

Крім того, школи повинні стежити за тим, щоб персонал і учні підтримували фізичну відстань не менше метра, і розглянути можливість введення зміщеного часу початку і закінчення навчання, збільшення кількості приміщень для миття рук і забезпечення належної вентиляції.

Як повідомляв "Апостроф", директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клуге заявив, що в жовтні-листопаді цього року щоденна кількість смертей від коронавірусу збільшиться.