RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

ТОП-5 перевірених машин з пробігом: яким авто віддають перевагу українці

Велика частина українців при виборі автомобіля віддають перевагу машинам з пробігом. Йдеться про недорогі автівки з базовим набором устаткування.

Рейтинг вживаних автомобілів для економних покупців склало видання "Автотема".

Даний рейтинг базується на критеріях: вартість автомобіля, витрати на його утримання і технічне обслуговування. При цьому статусність марки, комфортабельність і зовнішній вигляд є вторинними факторами при виборі авто.

Також важливим фактором є ціни на запчастини і їх доступність у продажу.

ТОП-5 перевірених машин з пробігом виглядає так:

  • Daewoo Lanos;
  • Chevrolet Aveo;
  • Renault Logan;
  • Volkswagen Passat B5;
  • Skoda Octavia II.
  • Зазначеним автомобілям вже більше десяти років, але завдяки досить високоякісній збірці і доступності ремонту їх можна рекомендувати до покупки. Покупців з обмеженим бюджетом можуть також зацікавити Ford Fiesta III покоління, Volkswagen Golf V, Hyundai Accent III, Nissan Almera Classic і Skoda Felicia. Ці автомобілі трохи дорожчі, але більш сучасні, а тому серед них простіше знайти достойний екземпляр.

    Під час вибору вживаного автомобіля експерти радять звертати увагу на перевірку мотора і трансмісії, гальм і вузлів підвіски, а також гідропідсилювача керма і кондиціонера, якщо вони є. Не зайвим буде ознайомитися зі станом електрообладнання (стартера і генератора), технічних рідин, ременів і деталей салону (по ним можна визначити, наскільки чесним є заявлений продавцем пробіг).

    Також обов'язково треба скористатися товщиноміром і перевірити товщину лакофарбового покриття кузова. Значні відхилення від норми є свідченням того, що автомобіль потрапляв в ДТП, його рихтувати і перефарбовували.

    Як повідомляв "Апостроф", експерти дали поради, як діяти при купівлі вживаного автомобіля, щоб не стати жертвою обману.