RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні змінили протокол лікування Covid-19

У четвер, 17 вересня, глава МОЗ України Максим Степанов підписав нову редакцію протоколу надання медичної допомоги при захворюванні на COVID-19.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я в Facebook.

"Протокол для лікарів, які стикаються з коронавірусною хворобою - це інструмент, за допомогою якого вони визначають необхідну терапію і підходи до лікування. Хочу зазначити, що призначення лікарських засобів здійснюється з урахуванням індивідуального перебігу хвороби у кожного окремого пацієнта. Протокол повинен використовуватися виключно медичними працівниками. Закликаю українців не займатися самолікуванням ", - сказав Степанов на брифінгу.

Відзначається, що в оновленому протоколі, зокрема, розширена схема використання глюкокортикоїдів, визначені алгоритми призначення антикоагулянтної терапії, доповнені підходи до протимікробної терапії вторинної бактеріальної ко-інфекції, також конкретизовані показання для призначення лікарського засобу "тоцілізумаб".

Крім того оновлений механізм визначення підозрілого і ймовірного випадку захворювання на COVID-19 і критерії завершення амбулаторно-поліклінічного лікування (припинення самоізоляції). Також внесені корективи в алгоритм тестування на наявність коронавируса SARS-CoV-2.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу в Україні підтверджено 3 228 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Всього станом на ранок п'ятниці, 18 вересня, в країні зафіксовано 169 472 хворих Covid-19.