RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Умані хасиди почали святкувати новий рік: фото з місця подій

О 19:05 18 вересня з заходом сонця в Умані паломники почали святкувати єврейський Новий рік - Рош а-Шана. У місті все спокійно, ситуація продовжує залишатися стабільною.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Об'єднаної єврейської громади України.

В Умані в 2020 році через пандемію коронавірусу перебуває дуже мало людей. За словами хасидів, така кількість людей в місті під час Рош а-Шана була в 1988 році за часів Радянського Союзу, коли паломництво було обмежене.

В могильному комплексі раббі Нахамана, який є центральним місцем паломництва брацлавських хасидів, моляться паломники, розповів спецпредставник Об'єднаної єврейської громади України.

На підлозі того місця, де моляться брацлавські хасиди, є позначки, які наказують дотримання дистанції в 2 метри.

Представник ОЄОУ показав, як виглядає в синагозі на могилі рабі Нахмана Арон а-Кодеш - накидка, яка закриває сувої Тори.

Саму могилу сфотографувати зараз не представляється можливим, однак в мережі є фотографія могили рабі Нахмана, вона відповідає цьому виду на даний момент.

Навчальні класи в синагозі в цьому році пустують вперше за кілька років.

Також сьогодні в Умані дуже багато озброєних поліцейських, які контролюють порядок на вулицях.

У комплекс раббі Нахмана пускають паломників тільки в захисній масці, на вході стоїть уповноважений працівник, який слідкує за цим.

Як повідомляв "Апостроф", в цьому році через пандемію коронавірусу Україна не пускає хасидів і сотні паломників з дітьми та людьми похилого віку застрягли на кордоні.