RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Бісквітна" батарея від Маска: нова технологія Tesla різко здешевить виробництво електрокарів

В рамках Tesla Battery Day, 22 вересня буде представлена нова тягова батарея ціною $100 за 1 кВтг - вона дозволить значно здешевити виробництво електромобілів.

Про це повідомляє electrek.co.

У мережі з'явилися фото нових батарей, створених самою Tesla в рамках проекту Roadrunner. За характерну форму такі елементи живлення охрестили Biscuit Tin - "банкою для бісквітного печива".

За формою нова акумуляторна ячейка нагадує елемент формату 2170 (21 мм - діаметр, 70 мм - висота), який використовується в електромобілях зараз, але її діаметр помітно більший при приблизно такій самій ж або трохи більшій висоті.

Новий формат підвищить питому щільність тягового акумулятора: подвоєння діаметра призведе до чотирикратного збільшення ємності елемента. Одночасно знижуються витрати - за рахунок використання меншої кількості елементів в складі тягової батареї і меншого обсягу матеріалів оболонки.

Елементи формату 2170 виробляються Panasonic на Gigafactory Nevada і встановлюються в Model 3 і Model Y. "Бісквітні" акумуляторні ячейки будуть вироблятися Tesla на окремій фабриці поруч з головним заводом у Фрімонті. Очікується, що їх будуть встановлювати на всі нові автомобілі компанії: Tesla Model S і Model X другого покоління, а також бронепікап Cybertruck.

Як повідомляв "Апостроф", раніше інженери створили безшумний катафалк з нульовим рівнем викидів на базі електромобіля Tesla Model S. Вони вважають, що електрокатафалк ідеально підійде для екологічних похорон.