RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

У справі Шеремета сплив "вбивця" з оточення екс-міністра Януковича: фото і документ

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета стався новий поворот - переселенка з Донбасу Марина Мацюк повідомила, що їй відомо про скоєння злочину Максимом Зотовим і вона повідомляла про це співробітникам Нацполіції в 2016 році, однак її заяву правоохоронці проігнорували.

Про це йдеться в матеріалі видання "Заборона".

Після скоєння вбивства Павла Шеремета розслідуванням підриву його автомобіля займалася Нацполіція. 8 серпня 2016 року до Головного управління Національної поліції в Києві прийшла Марина Миколаївна Мацюк – вимушена переселенка, яка після початку війни переїхала з Донецька до Маріуполя. Вона повідомила, що 21 або 22 липня в Маріуполі до неї підійшов чоловік на ім’я Максим Вікторович Зотов, з яким вони були знайомі понад десять років.

В розмові з Мацюк тоді Зотов заявив, що він "убив Шеремета" і, за її словами, показав фотографію в телефоні, де були зафіксовані дві дівчини. Зотов уточнив, що був з однією з них, коли стався вибух автомобіля Шеремета.

Згодом після того дня Мацюк у Маріуполі знову випадково зустріла Зотова. Той начебто просив її не їхати в Київ, нікуди не звертатися і не розповідати про його причетність до вбивства Шеремета.

За словами Мацюк, вона повідомила слідчому, що Зотов нібито запропонував їй $50 тисяч, щоб вона не розповідала про його причетність до вбивства.

Також жінка розповіла, що під час телеефіру побачила відео, на якому під машину Шеремета закладали вибухівку. Їй здалося, що Зотов дуже схожий на людину на відео – ходою і статурою, до того ж він завжди ходив у бейсболці, і на тому відео "він також був у ній".

Свідчення Мацюк задокументовані і під пунктом про кримінальну відповідальність за надання завідомо неправдивих показань є її підпис.

Однак, як пише видання, слідчі не взяли до уваги свідчення Марини Мацюк і не почали розслідувати її версію далі.

Видання звертає увагу на те, що Мацюк не тільки назвала адресу Зотова, а й розповіла важливі деталі. Наприклад, вона уточнила, що він одружений із Ольгою Епель – жінкою з дуже впливовою донецької сім’ї. Цей факт мав одразу дати сигнал слідству, що свідчення мають серйозні підстави.

Як відомо, Епелі – впливовий донецький бізнес-клан. Ольга Михайлівна Епель володіє автотранспортним підприємством, будівельними компаніями, інвестиційними фондами, автомобілями, нерухомістю, є акціонером великих фінансових організацій. До середини 2013 року її батько, Михайло Епель, обіймав посаду голови правління банку "Капітал", а після увійшов до наглядової ради страхової фірми "Юнісон-гарант".

Максим Зотов одружився з Ольгою Епель у 1997 році. Він є засновником і власником мережі спортклубів SportMAX в Донецьку. Компанія була зареєстрована в 2007 році і була, мабуть, найпопулярнішою в Донецьку.

Як повідомляв "Апостроф", Шевченківський районний суд міста Києва виніс ухвалу про розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, в якому підозрюють Андрія Антоненка, Яну Дугарь і Юлію Кузьменко, судом присяжних.