RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Справу Шеремета розглядатиме суд присяжних - стала відома дата засідання

Шевченківський районний суд міста Києва виніс ухвалу про розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, в якому підозрюють Андрія Антоненка, Яну Дугарь і Юлію Кузьменко, судом присяжних. Дата засідання призначена на 4 вересня.

Відповідне рішення суд оголосив у вівторок за підсумком попереднього засідання, передає "Інтерфакс-Україна".

"Призначити судовий розгляд... судом присяжних... на 12 годину 4 вересня", - йдеться в ухвалі суду.

Як відомо, правоохоронці підозрюють у скоєнні вбивства Шеремета військову медсестру Яну Дугарь, волонтера і дитячого судинного кардіохірурга Юлію Кузьменко, а також музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка. Досудове розслідування по справі завершено 22 травня.

Як повідомляв "Апостроф", 11 серпня з СІЗО відпустили лікаря Юлію Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Кузьменко відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Додамо, що 12 серпня Київський апеляційний суд залишив під арештом ветерана війни Андрія Антоненка, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

До слова, 13 липня Київський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід одній з підозрюваних в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: з Яни Дугарь зняли електронний браслет і дозволили пересуватися країною.