RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Харкові з "коронавірусної" лікарні почали масово звільнятися медики: відео

На тлі збільшення кількості хворих на коронавірус в Харківській області, які почали надходити до міської лікарні №25, з цієї медустанови побажали звільнитися відразу 25 медичних працівників.

Про це повідомила журналістам "Суспільне" заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Як розповіла віце-мер, протягом трьох днів лікарня, розрахована на 100 пацієнтів з Covid-19, прийняв 96 хворих. Для медперсоналу початок роботи з Covid-хворими стало великим стресом і навантаженням.

"У дворі 25 лікарні стояло 63 машини швидкої допомоги! І 15 чоловік прийшли самі за направленнями поліклінік", - наводила приклад заступниця мера.

За її словами, в місті до цієї ситуації "підготувалися, як змогли", забезпечивши персонал засобами захисту, проте для багатьох це випробування стало непосильним.

"Люди, які повинні працювати з Covid-хворими, розуміють, що вони можуть захворіти. Вони пишуть заяви, тому що їм страшно за себе, своїх близьких", - зауважила Світлана Горбунова-Рубан.


За її словами, 25 осіб подали заяви на звільнення. Головний лікар лікарні вмовляє їх залишитися, тому що медичних кадрів не вистачає. Зокрема, в дефіциті - медсестри, анестезіологи та терапевти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше киянин, котрий захворів на Covid-19, написав про сьогоднішні реалії в лікарнях столиці.