RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​"Зварив на кухні "Новачок": Навальний відреагував на версію Путіна про його отруєння

Опозиційний політик Олексій Навальний, якого отруїли в Росії, назвав "хорошою" версію президента РФ Володимира Путіна про подію.

Про це він написав на своїй Instagram-сторінці.

За даними французької газети Le Monde, Путін розповів главі Франції Емануелю Макрону, що Навальний міг сам прийняти отруту "Новачок". За його словами, вважається, що речовину не так складно виготовити самостійно.

За даними газети, Макрон відразу відкинув версію про спробу Навального отруїтися самому.

Президент РФ також зазначив, що розслідування отруєння Навального ще не почали, так як Німеччина і Франція не надали результати його аналізів Росії.

Крім того, в розмові з колегою Путін відгукувався про Навального презирливо і назвав його "простим баламутом в інтернеті".

Сам Навальний прокоментував слова президента РФ.

"Хороша версія. Вважаю, що заслуговує найпильнішого вивчення. Зварив на кухні "Новачок". Тихо сьорбнув з фляжки в літаку. Впав в кому. До цього домовився з дружиною, друзями і колегами, що, якщо МОЗ наполягатиме, щоб мене відвезли лікувати до Німеччини, вони ні в якому разі не дозволяли це зробити. Померти в омській лікарні і опинитися в омському морзі, де встановили б причину смерті "пожив достатньо", - ось кінцева мета мого хитрого плану", - написав політик.

За словами Навального, "Путін його переграв, тому провокація не вдалася".

Як повідомляв "Апостроф", розробник бойової отруйної речовини "Новачок" Віл Мірзаянов звернувся з вибаченнями до російського опозиційного політика Олексія Навального, якого отруїли в Росії і який зараз лікується в німецькій клініці "Шаріте".